Zing mee in de Carmina Burana

Zingt u graag? Hebt u geen geschoolde stem, maar lijkt het u geweldig om eens in een grote koorproductie mee te doen? Dan is dit uw kans! Op zondag 16 september 2018 organiseert het Noord Nederlands Orkest in samenwerking met Stadsschouwburg De Harmonie een scratch-concert. Een uniek concert dat in het kader van Leeuwarden-Fryslân wordt georganiseerd. Er is plek voor maar liefst 400 deelnemers en we zoeken hiervoor enthousiaste zangers en zangeressen. Zaterdag 15 september overdag en zondagmorgen 16 september repeteert u onder leiding van de bekende dirigent Jules van Hessen de Carmina Burana en zondagmiddag treedt u al op in Stadsschouwburg De Harmonie, samen met het befaamde Noord Nederlands Concertkoor, een kinderkoor en begeleid door het Noord Nederlands Orkest. Voor publiek uiteraard!

Onvergetelijke ervaring
‘Scratch’ is afgeleid van de Engelse uitdrukking ‘to start from scratch’: helemaal vanuit het niets beginnen. Scratchconcerten vinden de laatste jaren overal in Nederland en andere Europese landen plaats en zijn enorm populair. Ze zijn bedoeld voor alle mensen die het leuk vinden om te zingen: geschoold, ongeschoold, liefhebber en amateur.
Muziek is tenslotte niet alleen fijn om naar te luisteren, maar zeker ook om zelf te maken. Meedoen in een scratchconcert is een onvergetelijke ervaring! U zult er versteld van staan hoe mooi het resultaat al kan klinken na een dag hard werken met elkaar.

Beschikbaarheid
Het is van belang dat u op zowel zaterdag 15 september als zondag 16 september de gehele dag beschikbaar bent om te oefenen en voor de uitvoering. Zaterdag leert u stap voor stap de liederen van de Carmina Burana in groepen per zangstem. Zondagochtend volgt een generale repetitie met het NNO en ’s middags om 15:00 uur start het concert.
Tekst en muziek
We kunnen ons voorstellen dat u zo snel mogelijk wilt beginnen met oefenen. Mogelijk bent u al in het bezit van de bladmuziek van Carmina Burana. Zo niet, dan adviseren we u de bladmuziek online of via de boekhandel aan te schaffen . De boeken zijn dus niet inbegrepen bij de prijs.
Carmina Burana, Cantiones profanae – Klavierauszug (ISBN 9783795753382) van Henning Brauel.

De muziek van de Carmina Burana om mee te oefenen kunt u hier beluisteren.

Concert bijwonen?
De vrije verkoop start op 5 juli 2018 om 12.00 uur. Deelnemers ontvangen de gelegenheid om twee weken eerder al maximaal twee entreebewijzen te reserveren. Meer informatie hierover volgt via de nieuwsbrief.

Fotografie: Mariska de Groot