Toneel

zaterdag

januari

Accent zaal

Drie Indische zussen slijten hun dagen in een serviceflat. Ze leven onafscheidelijk van elkaar in een tropische cocon. Dan duikt er een boek op met foto’s uit hun jeugd in voormalig Nederlands-Indië… Na het succesvolle 'Ouwe Pinda’s' zijn Bodil de la Parra en Nadja Hüpscher opnieuw in het theater. Ditmaal met Esther Scheldwacht. Een tragikomisch portret van drie zussen die worstelen met zichzelf, met elkaar en met hun koloniale achtergrond.

Na het succesvolle Ouwe Pinda’s zijn Bodil de la Parra en Nadja Hüpscher opnieuw te zien in het theater, bijgestaan door Esther Scheldwacht. Paul Knieriem voert weer de regie.

De Indische zussen Nonni ( 79), Son (71) en Titi (75), slijten hun dagen in een serviceflat. Met hun bijbehorende gewoontes en ingesleten verhoudingen, leven ze onafscheidelijk van elkaar in een tropische cocon. Nonni komt al jaren niet buiten ‘Ik heb likdoorns, vandaar’, Son is ziekelijk afhankelijk van haar zussen ‘maar morgen ga ik op linedancing’ en Titi gaat binnenkort trouwen met Andre, maar dan moet eerst zijn vrouw nog overlijden.
Dan duikt er een boek op met foto’s uit hun jeugd in voormalig Nederlands Indië… Het verleden raakt op de schop en de verhouding tussen de zussen komt op scherp te staan.

Een tragikomisch portret van drie zussen die niet alleen worstelen met zichzelf en met elkaar, maar ook met hun koloniale achtergrond en verleden.

Spel: Nadja Hüpscher, Bodil de la Parra , Esther Scheldwacht regie: Paul Knieriem tekst: Bodil de la Parra

“Mooie mix van lichtheid en drama.” - NRC

Website: www.viarudolphi.nl