We Are Nowhere Else But Here

19.30 uur | inleiding gratis, wel reserveren

20:00 uur | dansvoorafje

Highlight

Met het virtuoze 'We Are Nowhere Else But Here' heeft de internationaal gelauwerde choreograaf Stephen Shropshire zichzelf overtroffen. Twee dansers verbeelden op muziek van Beethoven en Schubert de complexe uitdagingen van co-existentie. Met het oog op de ontwikkelingen in de internationale politiek wil Shropshire licht werpen op de zeer persoonlijke en soms pijnlijke inspanningen die worden gedaan om ons tot elkaar te verhouden.

In We Are Nowhere Else But Here, een virtuoze spel voor twee dansers op muziek van Ludwig van Beethoven en Franz Schubert, pakt internationaal gelauwerd choreograaf en voormalig artistiek leider van Noord Nederlandse Dans Stephen Shropshire, de complexe uitdagingen van co-existentie aan. Met het oog op de ontwikkelingen in de internationale politiek, waarin co-existentie continu bedreigd wordt door een voortdurende staat van sociale en politieke nood, is We Are Nowhere Else But Here bedoeld om een licht te werpen op de zeer persoonlijke en soms pijnlijke inspanningen die worden gedaan om ons tot elkaar te verhouden.

Choreografie Stephen Shropshire
dans Aimee Lagrange, Jussi Nousiainen
licht ontwerp Xavier van Wersch
muziek Ludwig van Beethoven, Franz Schubert
We Are Nowhere Else But Here is een coproductie van Stephen Shropshire en Korzo
producties met aanvullende ondersteuning van Posthof Theater Linz en Project Sally
Maastricht.

Dansvoorafje Bewegingscentrum Drachten
Nellie Hoekstra en Natasja Hoekstra hebben een choreografie gemaakt  met als  thema de Nederlandse kunstbeweging “De Stijl”.

In bewegingsvormen, kleding en materiaal hebben zijn de elementen van “De Stijl” verwerkt.

De dansstijlen, die door de 8 danseressen van Bewegingscentrum Drachten worden toegepast, komen uit de moderne dans en de jazzdans.

"Een van de tien beste voorstellingen van dit seizoen" (Theaterkrant)

Website: www.korzo.nl