Strangers on Stage

Espaece

A piece by Aurélien Bory

vrijdag

22 juni   2018

  20:15 uur
zaterdag

23 juni   2018

  20:15 uur
AEGON zaal

Prijs € 30,-
incl. garderobe en pauzedrankje

2018

DANS

Een hit in Frankrijk, de Nederlandse première in Leeuwarden: Lieven Bertels was aangedaan na het zien van Espaece. “Een prachtige circus/theatervoorstelling voor volwassenen, door een regisseur op het hoogtepunt van zijn kunnen”. 

Deze beeldende voorstelling dankt haar naam aan een intrigerende essaytitel van de Franse auteur Georges Perec: Espèces d'espaces (Species of spaces). Niet de leegte staat centraal, maar vooral wat zich rondom die leegte bevindt. 

Vijf performers worden op het toneel geconfronteerd met een groot scherm en duistere muren. Poëtisch performtheater dat zorgt voor een schilderachtige mijmering!


Strangers behind the stage:

Altijd al eens een kijkje willen nemen achter de schermen van De Harmonie? Tijdens deze korte rondleiding krijg je een kijkje achter deuren die anders gesloten. Samen met de rondleider dwaal je door het theater, langs het toneel, foyers en de kleedkamers, krijg je informatie over de architectuur, historie, voorstellingen en techniek.  Daarna staat er een heerlijke maaltijd voor je klaar, inclusief consumptie.

Nederlandse première

 

Biografie Aurélien Bory
Engelstalige biografie van de maker van Espaece