Club Guy & Roni | Slagwerk Den Haag

Rabobank zaal

19:30 uur | inleiding gratis, wel reserveren

20:00 uur | dansvoorafje

Dansgezelschap Club Guy & Roni gaat met de mannen van Slagwerk Den Haag op zoek naar geluk. ‘Happiness’ is een voorstelling over antihelden die niet voldoen aan het perfecte plaatje, maar toch op hun eigen manier het geluk vinden. Een absurde, bitterzoete komedie die is geïnspireerd op de gelijknamige film van de Amerikaanse regisseur Todd Solondz. De bekroonde choreografen Guy Weizman en Roni Haver tekenden voor de choreografie.

‘Happiness’ is een voorstelling met een stevige knipoog, over antihelden die niet voldoen aan het perfecte plaatje, maar toch op hun eigen manier het geluk vinden. Wie voor een dubbeltje geboren is, kan zich immers heus wel een kwartje voelen. Of je met ze zou willen ruilen? Dat is de vraag. Maar moet je per se hoog scoren op de schaal van geluk om het geluksgevoel te ervaren?
Dansgezelschap Club Guy & Roni gaat met de mannen van Slagwerk Den Haag op zoek naar geluk, in een wereld die wordt bevolkt door vreemde snuiters die hun echte en virtuele personages niet altijd uit elkaar kunnen houden. Het resultaat is een absurde en bitterzoete komedie, geïnspireerd op de gelijknamige film van de Amerikaanse regisseur Todd Solondz. Met de kenmerkende explosieve danstaal van de bekroonde choreografen Guy Weizman en Roni Haver, en muziek die speciaal voor deze voorstelling is geschreven door Frank Wienk (Binkbeats, Slagwerk Den Haag) en Niels Broos (o.a. Kyteman).

Regie en choreografie: Guy Weizman en Roni Haver | muziekcompositie: Frank Wienk en Niels Broos | muzikale leiding: Fedor Teunisse | dans: Davey Bakker, Camilo Chapela, Roni Haver, Angela Herenda, Sofiko Nachkebiya, Adam Peterson en Igor Podsiadly | livemuziek: Jonathan Bonny, Niels Broos, Niels Meliefste en Frank Wienk | decor: Ascon de Nijs | kostuums: Slavna Martinovic

Website: www.clubguyandroni.nl

De Volkskrant, door Annette Embrechts. Maandag 3 oktober. **** (4) sterren

“De voorstelling is een springvat vol vreemde, stuiterende snuiters en elektrificerend tromgeroffel in verschillende vormen. Maar wel één die op het netvlies blijft.”
‘’Allemaal verbasteren ze klassieke balletposes en ballroommotoriek tot gewaagde dansacrobatiek. Gespierd, banaal, uitdagend, getimed.’’

Dagblad van het Noorden, door Joep van Ruiten. Maandag 3 oktober. **** (4) sterren.

“De manier waarop Weizman en Haver deze mogelijk voor u herkenbare gevoelens en verlangens hebben vormgegeven en verbeeld, is indrukwekkend”
“De muziek is fantastisch, hoofdprogramma-waardig”

Theaterkrant, door Luuk Verpaalen. 30 september 2016. **** (4) sterren.

“In zijn bekende genre-overschrijdende stijl en in een adembenemend tempo breekt Weizman een lans voor de onaangepasten.”