Klassiek

De Schatkamer van de Klassieke Muziek | Cursus

De vele gezichten van Carmen

dinsdag

8

mei

14:00Rabobank zaal

Prijs € 12,50
SERIEPRIJS € 10,-

door Rudolf Nammensma

De zevende en tevens laatste middag uit de serie ‘De Schatkamer van de Klassieke Muziek’, met uiteenlopende onderwerpen uit de muziekgeschiedenis. Met beeld en geluid. Wie kent niet de opera Carmen met zijn Habanera en Toreadorlied. Maar het had weinig gescheeld of deze opera was er niet geweest: geen zangeres die de hoofdrol wilde zingen. Nou ja, uiteindelijk eentje. En een opera waarin werd gesproken, dat was ook niet iets waarop men zat te wachten. Carmen werd langzaam omgevormd tot de opera zoals wij die kennen. Maar vanmiddag ziet u daarnaast ook delen uit de oorspronkelijke Carmen. Én uit de balletversie.

De zevende en tevens laatste middag uit de serie ‘De Schatkamer van de Klassieke Muziek’, met uiteenlopende onderwerpen uit de muziekgeschiedenis. Met beeld en geluid.

Wie kent niet de opera Carmen met zijn Habanera en Toreadorlied. Maar het had weinig gescheeld of deze opera was er niet geweest: geen zangeres die de hoofdrol wilde zingen. Nou ja, uiteindelijk eentje. En een opera waarin werd gesproken, dat was ook niet iets waarop men zat te wachten. Carmen werd langzaam omgevormd tot de opera zoals wij die kennen. Maar vanmiddag ziet u daarnaast ook delen uit de oorspronkelijke Carmen. Én uit de balletversie.

Onderdeel van de serie ‘De schatkamer van de klassieke muziek’ zie pagina ….

Website: www.harmonie.nl

Deze voorstelling is onderdeel van de serie Cursus Schatkamer van de Klassieke Muziek