Jazz

december

Accent zaal

Prijs € 22,-

Zij oogstten vrachten superlatieven voor hun eerbetoon aan Rita Reys, ‘Europe’s First Lady of Jazz’. In de uitverkochte grote zaal van het Concertgebouw sloten Fay Claassen & Trio Peter Beets hun internationaal bejubelde serie 'Swing & Sweet' op onvergetelijke wijze af.

'Hot & Cool' is net zo swingend, maar eigentijdser. Sprankelende, virtuoze stukken en prachtige ballads van vier muzikanten uit de eredivisie van de Nederlandse jazzmuziek!

Fay Claassen en het Trio Peter Beets speelden het afgelopen seizoen voor uitverkochte zalen in binnen- en buitenland met hun eerbetoon aan Rita Reys, ‘Europe’s First Lady of Jazz’. Ze sloten die serie onlangs af in de uitverkochte grote zaal van het Concertgebouw.

In Duitsland werd de cd ‘Live at the Amsterdam Concertgebouw’ beloond met de

hoogste onderscheiding namelijk de ‘Preise der Deutschen Schallplatten Kritik’.

Deze samenwerking beviel zo goed dat ze na de serie SWING & SWEET met een nieuw programma HOT & COOL komen, ook vol swingend maar ook eigentijdser repertoire.

Deze vier muzikanten behoren stuk voor stuk tot de top van Nederlandse jazzmusici. Pers en publiek zijn het erover eens dat dit voor Nederland een onovertrefbare combinatie is.

Het Trio Peter Beets en Fay Claassen weten met sprankelende virtuoze stukken en prachtige ballads hun publiek keer op keer te ontroeren en te raken.

Fay Claassen – vocaal

Martijn van Iterson – gitaar