Klassiek

Accent zaal

SERIEPRIJS € 10,-

door Rudolf Nammensma

De derde avond in deze serie over de relatie tussen muziek en het tijdvak waarin ze is ontstaan. Na Oliver Cromwell kwam Charles II terug naar Engeland. Hij veranderde het culturele klimaat en gaf de Engelse muziek een enorme ‘boost’. Een belangrijke rol hierin was weggelegd voor componist Henry Purcell, de man van The fairy Queen en van de talloze anthems, korte cantate-achtige stukken met koor, al dan niet met een dubbele bodem. Ga mee naar deze Restoration-periode en beleef in beeld en geluid hoe het muzikale landschap wijzigde.

Onderdeel van de serie ‘Grote componisten in de wereldgeschiedenis’ zie pagina ….

Website: www.harmonie.nl

Deze voorstelling is onderdeel van de serie Cursus Grote Componisten