Lennaert Nijgh theaterconcert

Een tip van de sluier

AEGON zaal

Sjors van der Panne, Jim de Groot, Izaline Calister en Josee Koning komen met een groots eerbetoon aan een van de beste Nederlandse tekstschrijvers ooit: Lennaert Nijgh. Zij brengen nieuwe bewerkingen van grote hits, minder bekende stukken en enkele tot voor kort onbekende teksten van Nijgh die op muziek zijn gezet. Daarnaast geven ze een inkijkje in zijn leven. Wie was de man achter vele hits van onder anderen Boudewijn de Groot en Rob de Nijs?

‘Het Land van Maas en Waal’, ‘Malle Babbe’, ‘Meester Prikkebeen’, ‘Testament’, ‘Verdronken vlinder’, ‘Een meisje van zestien’, ‘Liefde van later’, ‘Welterusten mijnheer de President’: het zijn nummers die we (bijna) allemaal kennen en die werden geschreven door Lennaert Nijgh, een van de beste Nederlandse tekstschrijvers ooit. Vijftien jaar na zijn dood brengen Sjors van der Panne, Jim de Groot, Izaline Calister en Josee Koning een groots eerbetoon. U hoort nieuwe bewerkingen van zijn grote hits, minder bekende stukken en enkele tot voor kort onbekende teksten van Nijgh die door verschillende componisten (o.a. Frank Boeijen) op muziek zijn gezet. Daarnaast krijgt u een inkijkje in zijn leven. Want wie was de tekstdichter achter de hits van onder anderen Boudewijn de Groot en Rob de Nijs eigenlijk?

Tekst en regie: Leoni Jansen | met: Sjors van der Panne, Jim de Groot, Izaline Calister, Josee Koning en vierkoppige liveband

Sjors van der Panne, Jim de Groot, Izaline Calister en Josee Koning

Website: www.senf.nl

De Volkskrant, ★★★