Strangers on Stage

Manual Cinema

Ada/Ava

woensdag

16 mei   2018

  20:30 uur
donderdag

17 mei   2018

  20:30 uur
vrijdag

18 mei   2018

  20:30 uur
Rabobank zaal

Prijs € 22,50
incl. garderobe en pauzedrankje

2018

Beeldend theater

Manual Cinema combineert schaduwpoppenspel, cinematografische technieken en innovatieve geluiden om een verhaal te vertellen. 

De jonge Amerikaanse, prijswinnende live-animatiegroep Manual Cinema maakt met poppenspelers, tientallen poppen, overheadprojectors, camera’s, filmschermen, geluidseffecten en livemuziek een film waar u bij zit. 

De oude Ada blijft na het verlies van haar tweelingzuster Ava hangen in de patronen van het leven dat ze samen hadden. Een reizend carnaval en een spiegeldoolhof doen haar echter belanden in een schimmenwereld tussen leven en dood. Gesitueerd in een gotisch landschap, creëert de groep met ‘ADA | AVA’ een reis door het bovennatuurlijke en het onvoorstelbare, in een voorstelling over rouw en melancholie.

“Extraordinary technical sophistication. (…) A rich quadraphonic sound design, cinematic transitions. (…) The overall effect is gentle, lovely, fascinating.” (Chicago Reader)


Strangers behind the stage | 16 en 18 mei:

Altijd al eens een kijkje willen nemen achter de schermen van De Harmonie? Tijdens deze korte rondleiding krijg je een kijkje achter deuren die anders gesloten. Samen met de rondleider dwaal je door het theater, langs het toneel, foyers en de kleedkamers, krijg je informatie over de architectuur, historie, voorstellingen en techniek.  Daarna staat er een heerlijke maaltijd voor je klaar, inclusief consumptie.

Prijswinnende live-animatiegroep creëert een film op het toneel.

Website: www.harmonie.nl