Nederlands Dans Theater 1

Prijs € 31,-

19:15 uur | inleiding gratis, wel reserveren

19:45 uur | dansvoorafje

Tijdens ‘Scenic Route’ presenteert het Nederlands Dans Theater 1 twee werken van huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot. Beide werken illustreren de ongelooflijke artistieke reikwijdte van dit choreografenduo en hun dansers. De avond bestaat uit twee delen, een wereldpremière en Silent Screen (2005), die nevengeschikt zijn en elkaar reflecteren. Schilderachtig danstheater van een topgezelschap.

Scenic Route, Het derde programma van NDT 1 presenteert twee werken van huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot, die de ongelooflijke artistieke reikwijdte illustreren van dit choreografenduo en hun dansers.

De avond bestaat uit twee delen, een wereldpremière en Silent Screen (2005), die nevengeschikt zijn en elkaar reflecteren. Voor de nieuwe creatie componeerde Max Richter, samenwerkingspartner van León en Lightfoot sinds jaar en dag, een nieuw stuk. Silent Screen kan worden beschouwd als transdisciplinaire voorstelling waarin dans, theater, film en muziek moeiteloos samensmelten tot een schilderachtig Gesamtkunstwerk. Hierin wordt León en Lightfoots andere langdurige, creatieve samenwerking met Philip Glass gemarkeerd, die in 2017 tachtig jaar wordt. Scenic Route geldt daarom als blijk van herkenning naar beide componisten die vanaf het begin van de carrière van het choreografenduo een grote rol hebben gespeeld. De voorstellingen in Den Haag en Amsterdam worden live begeleid door Het Balletorkest.

Website: www.ndt.nl