Klassiek

Nederlands Kamerkoor

Maarten Engeltjes en Lavinia Meijer

donderdag

17

mei

20:15Grote Kerk

Prijs € 28,50
JONGEREN € 15,-
SERIEPRIJS € 23,75

Countertenor Maarten Engeltjes en harpiste Lavinia Meijer vieren met het Nederlands Kamerkoor o.l.v. Peter Dijkstra de honderdste geboortedag van Leonard Bernstein. Ze voeren een vrijwel volledig Amerikaans programma uit, met solo's, duetten, en de uitvoering van een van Bernsteins meest persoonlijke werken, de Chichester Psalms, waarin alles samenkomt. Met onder meer: A. Copland: In the Beginning P. Glass: Solo (voor Harp) L. Bernstein: Chichester Psalms Maarten Engeltjes, countertenor | Lavinia Meijer, harp

Countertenor Maarten Engeltjes en harpiste Lavinia Meijer zijn ongetwijfeld twee van de meest begenadigde musici van hun generatie. Samen met het Nederlands Kamerkoor o.l.v. Peter Dijkstra vieren ze de honderdste geboortedag van Leonard Bernstein.

We horen een vrijwel volledig Amerikaans programma, met solo's, duetten, en de uitvoering van een van Bernsteins meest persoonlijke werken, de Chichester Psalms, waarin alles samenkomt. Samen met werken van Copland, Glass, Kernis en Traiger vormt het een programma met de mooiste Amerikaanse muziek met een meditatieve inslag. 

O.l.v. chef-dirigent Peter Dijkstra

Voorprogramma: Cantatrix o.l.v. Hans Leenders

 


Nederlands Kamerkoor 
Maarten Engeltjes countertenor | Lavinia Meijer harp | Peter Dijkstra chef-dirigent

O.l.v. chef-dirigent Peter Dijkstra

Website: www.nederlandskamerkoor.nl

Deze voorstelling is onderdeel van de serie Nederlands Kamerkoor