Klassiek

Grote Kerk

JONGEREN € 15,-
SERIEPRIJS € 23,75

Het Miserere van Allegri is een bijna magisch stuk dat al eeuwenlang de gemoederen bezighoudt. Het Nederlands Kamerkoor voert het stuk uit, samen met Scarlatti's Stabat Mater, een Miserere van James MacMillan en een opdrachtwerk voor Martin Smolka. Een programma van pure schoonheid.

Stel je voor: een stuk van zo’n mystieke schoonheid, dat de kapel waar het wordt uitgevoerd de muziek voor geen goud wil delen. In een tijd zonder opnameapparatuur een kostbaar bezit. Totdat een veertienjarige jongen bijna 150 jaar later een dienst bijwoont, het stuk hoort, en het vervolgens thuis in één keer foutloos opschrijft. Die jongen? Wolfgang Amadeus Mozart. De kapel? De Sixtijnse Kapel. En het muziekstuk? Het Miserere van Allegri. Een bijna magisch stuk dat al eeuwenlang de gemoederen bezighoudt.

Gregorio Allegri Miserere mei, Deus

Domenico Scarlatti Stabat Mater