Klassiek

Grote Kerk

JONGEREN € 15,-
SERIEPRIJS € 23,75

De Vespers van Rachmaninov behoren tot het allergrootste koorrepertoire. Het is als de Vijfde van Mahler voor koormuziek: een stuk van symfonische omvang dat mensen al decennialang in vervoering brengt. De betekenis van het werk overstijgt welke traditie dan ook: de troost en verstilling die er uit spreken zijn ongekend. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Vespers ook tot de favorieten van de componist zelf behoorde. Een prachtige afsluiting van het drieluik waarmee het Nederlands Kamerkoor zijn tachtigjarig bestaan viert. S. Rachmaninov: Vespers, op. 37

De All-Night Vigil of Vespers van Rachmaninov behoort tot het allergrootste koorrepertoire. Het is als de Vijfde van Mahler voor koormuziek: een stuk van symfonische omvang dat mensen al decennialang in vervoering brengt.

Rachmaninov is vooral bekend door zijn pianoconcerten en symfonieën, maar hij was een absolute meester in het schrijven van koormuziek. De titel All-Night Vigil is eigenlijk incorrect, want alleen de eerste zes van de vijftien delen van dit schitterende werk zijn bestemd voor de Russisch-Orthodoxe vesperdienst. De betekenis van het werk overstijgt welke traditie dan ook: de troost en verstilling die er uit spreken zijn ongekend. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Vespers ook tot de favorieten van de componist zelf behoort. Een prachtige afsluiting van het drieluik waarmee het Nederlands Kamerkoor zijn tachtigjarig bestaan viert.

o.l.v. chef-dirigent Peter Dijkstra

Website: www.nederlandskamerkoor.nl