Klassiek

Doopsgezinde kerk

Prijs € 18,-
KENNISMAKINGSKORTING € 9,-

Koop nu uw kaarten met 50% kennismakingskorting!

‘Diminution’, of de meer Engelse term ‘Division’, verwijst naar de kunst van het improviseren en componeren, meestal op een eenvoudige melodie of boven een grond bas. Grote virtuositeit of ‘excellency of hand’ was het gevolg. Deze kunst bloeide in het midden van de 17e eeuw in Engeland, met de componisten John Jenkins, Nicola Matteis en William Lawes. Ensemble Fantasticus is een gerenommeerd barokensemble dat laaiend enthousiaste recensies ontving in internationale gezaghebbende media als Gramophone, The Strad en Early Music Review. Werken van John Jenkins, Nicola Matteis en William Lawes. Ensemble Fantasticus: Rie Kimura, viool | Robert Smith, viola da gamba | Guillermo Brachetta, klavecimbel

intense expressie – affiniteit – gedurfd

Fantasticus staat voor intense expressie en voor een sterke affiniteit met gedurfde en extravagante muziek. Avontuur en ontdekking, deze unieke inspiratie en een ensemble ‘in thrilling harmony with itself’ zijn het geheim achter de zeldzame overtuigingskracht van Fantasticus. Fantasticus speelt op historische instrumenten en bekend is om zijn ongemeen interessante programma’s met muziek uit de 17de en 18de eeuw.

Rie Kimura studeerde barokviool bij Keiko Watanabe en Paul Herrera in Tokio en in Nederland bij Sayuri Yamagata en Lucy van Dael. In 2009 is zij cum laude afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam. Rie speelde soloconcerten en speelt regelmatig met het Amsterdam Baroque Orchestra, de Nederlandse Bachvereniging, Musica Amphion en het Bach Collegium Japan. Zij won verschillende prijzen.

Robert Smith werd geboren in Yorkshire en ging in Wales naar de universiteit. Daarna vertrok hij naar Nederland om barokcello te studeren bij Wouter Möller, Jaap ter Linden en aansluitend bij Viola de Hoog. Hij studeerde viola da gamba bij Mieneke van der Velden in Masterdam en ging daarnaast naar Basel voor les bij Paolo Pandolfo. Robert speelt in verschillende ensembles. In november 2012 heeft hij de 1ste prijs, de publieksprijs en een speciale prijs gewonnen in het Bach-Abel Viola da Gamba Concours in Kothen. Daarnaast won hij nog vele andere prijzen.

Guillermo Brachetta begon zijn pianostudie op jonge leeftijd in zijn geboorteland Argentinië. Na de barokmuziek te hebben ontdekt, wijdde hij zich aan het clavecimbel. Aangekomen in Nederland in 1995 studeerde hij bij Jacques Ogg aan het Koninklijk Concervatorium Den Haag en bij Menno van Delft aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij concerteerde o.a. met Emmy Verhey, het Residentie Orkest, Holland Symfonia en het Orkest van het Oosten. Tevens is Guillermo Brachetta zeer actief als uitgever en onderzoeker.

Muziek van John Jenkins, Nicola Matteis en William Lawes

Website: www.appassionata-leeuwarden.nl