Klassiek

Genesis Suite

AEGON zaal

JONGEREN € 13,50

Liefhebber van popband Genesis en zanger/drummer Phil Collins? Deze avond laat het Noord Nederlands Orkest een artistieke, klassieke interpretatie horen van hun muziek. Daarin zullen vele hits te herkennen zijn, zoals ‘Land of Confusion’ en ‘Follow You Follow Me’. De ‘Genesis Suite’ van componist Tolga Kashif is zeer indrukwekkend. Hét bewijs dat Genesis echte klassiekers heeft geschreven. Met medewerking van het Noord Nederlands Concert Koor.

Bent u fan van de Britse popband Genesis en zanger/drummer Phil Collins? Dan mag u dit concert niet missen! Deze avond hoort u een artistieke, klassieke interpretatie van de muziek, waarin u veel van uw favoriete hits, zoals Land of Confusion, Follow you follow me, Mad Man Moon, Ripples terug zult herkennen. In de Genesis Suite van componist Tolga Kashif is het heel indrukwekkend om de bekende melodieën door een symfonieorkest op volle sterkte te horen spelen. De muziek is een feest voor het oor en doet vaak aan filmmuziek denken. Heel opwindend zijn de delen waarin het Noord Nederlands Concert Koor zingt. Dan is de muziek opzwepend, bijna spiritueel. Andere delen zijn enorm ‘groovy’, of juist intiem en romantisch, met mooie rollen voor piano, viool en cello. Dit stuk bewijst maar weer eens dat Genesis echte klassiekers heeft geschreven.

Kashif - Genesis Suite

Dirigent - Jurjen Hempel

Ga na afloop niet direct naar huis, want het NNO geeft nog een afterparty