Klassiek

Op avontuur in de klassieke muziek

Händel en het brandende paviljoen

Rabobank zaal

VANAF 7 JAAR

Rudolf Nammensma neemt kinderen, hun ouders of grootouders mee in de wereld van de klassieke muziek. Hoeveel bitterballen gaan er in een frituurpan? Een, twee, tien, twintig, misschien nog wel meer. Tijdens een concert dat Händel dirigeert zijn er onvoldoende hapjes voor hem. Hij bedenkt een plan, maar ontdekt veel te laat dat de feesttent in brand staat. Wat nu? En wat heeft de dochter van de koning hier mee te maken? Door Rudolf Nammensma.

Op avontuur in klassieke muziek (7+)
Rudolf Nammensma neemt kinderen, hun ouders of grootouders mee in de wereld van de klassieke muziek. Klassieke muziek is leuk. Vet cool. En beslist niet ingewikkeld. Wat maakt Antonio (Vivaldi) allemaal mee en waarom schrijft hij de Vier Jaargetijden? En horen we de zomer of de winter ook? En wat beleeft George (Händel) in Londen. Brand in het paviljoen! En de koning is er ook nog bij.  En als Mozarts zusje jarig is en er is geen geld voor een cadeau, wat dan?  Beeld- en geluidsfragmenten maken deze zondagmiddagen tot een belevenis.

Vivaldi en de bevroren strijkstok | zo 2 okt
Händel en het brandende paviljoen | zo 29 jan
Mozart en het geheim verbond | zo 9 apr

Händel en het brandende paviljoen
Hoeveel bitterballen gaan er in een frituurpan? Een, twee, tien, twintig, misschien nog wel meer. Tijdens een concert dat hij dirigeert zijn er onvoldoende hapjes voor hem. Hij bedenkt een plan, maar ontdekt veel te laat dat de feesttent in brand staat. Wat nu? En wat heeft de dochter van de koning hier mee te maken? Een spannende belevenis met beeld- en geluidfragmenten.

Een spannende belevenis met beeld- en geluidsfragmenten.

Website: www.harmonie.nl

Deze voorstelling is onderdeel van de serie Cursus Op avontuur in de klassieke muziek