Toneel

Orkater i.s.m. het Bijlmer Parktheater

Woiski vs. Woiski

Rabobank zaal

Max Woiski sr. komt in de jaren dertig als een van de eerste Surinamers naar Amsterdam. Daar opent hij een nachtclub, waar hij met zijn orkest speelt. Senior weet zich met charme en bluf aan te passen aan Nederland, maar Max jr. komt in verzet. In hun nachtclub La Cubana ontaardt de strijd in een beslissende battle tussen muziekstijlen en karakters. Een verhaal over identiteit, immigratie en ontworteling waarin kleur allesbepalend lijkt te zijn.

Orkater vertelt het schrijnende levensverhaal van vader en zoon Woiski, die ondanks hun moeizame onderlinge verhouding furore maakten en Nederland verrijkt hebben met hun aanstekelijke muziek.
Max Woiski sr. komt in de jaren dertig als een van de eerste Surinamers naar Amsterdam en opent daar een nachtclub in de Leidsestraat. Hij maakt naam met zijn eigen orkest, met zoon Max jr. als gitarist. Zo proberen ze te overleven in het witte Nederland. Maar waar senior zich met charme en bluf weet aan te passen en daar gelukkig mee lijkt te zijn, komt junior in verzet. Op een avond, in nachtclub La Cubana, komt hun strijd in een beslissende battle tussen muziekstijlen en karakters tot een hoogtepunt. En zo wordt ‘Woiski vs. Woiski’ een verhaal over identiteit, immigratie en ontworteling, waarin kleur allesbepalend lijkt te zijn.

regie:  Geert Lageveen | tekst Maarten van Hinte, Geert Lageveen, Bodil de la Parra en Esther Duysker | spel: Mike Libanon, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Michiel Blankwaardt en Gery Mendes | muzikale leiding: Alvin Lewis | muziek Gery Mendes, Vernon Chatlein, Sophie Anglionin | dramaturgie:  Maarten van Hinte | decor: Ruben Wijnstok | kostuums: Arien de Vries | choreografie: Dionne Verwey

Orkater is dé leverancier van bijzondere muziektheaterproducties

Website: www.orkater.nl

De Volkskrant ★ ★ ★ ★ "WOIKSI VS. WOISKI IS EEN BITTERZOETE TRAGEDIE: WAT EERST EEN FEEST LIJKT, WORDT EEN KWESTIE VAN OVERLEVEN"