Klassiek

Accent zaal

Prijs € 20,-

De winnaars zijn bekend!

• Minsoo Hong (1993, Zuid-Korea)
  • Dina Ivanova (1994, Rusland)
  • Alexander Ullman (1991, Verenigd Koninkrijk)

Minsoo Hong
Studeerde aan de Korean National University of Arts bij Daejin
Kim en Yoon Ju Oh en studeert momenteel aan de Hochschule für Musik
Detmold bij Alfredo Perl.

Won zowel de vierde prijs als de prijs voor de beste interpretatie van een werk van Liszt tijdens de Busoni International Piano Competition in 2011 en werd halvefinalist bij de Clara Haskil International Piano Competi- tion.

Trad op met het Shanghai Philharmonic Orchestra, het Seoul Philharmonic Orchestra en het Korean Symphony Orchestra.

Dina Ivanova
Studeert aan het Tsjaikovski Conservatorium van Moskou bij A.A. Andoyants.

Won de tweede prijs tijdens de International Franz Liszt Piano Competition in Weimar.

Won de Honorary Mention Prize tijdens de Paderewski Competition in Polen.

Alexander Ullman
Studeerde aan de Purcell School bij William Fong, het Curtis Institute of Music bij Leon Fleisher en de Royal College of Music bij Ian Jones en Dmitri Alexeev.

Ontving de eerste prijs op de Liszt Competition in Boedapest in 2011.

Werd geselecteerd voor vertegenwoordiging door Young Artists Trust in 2014.

Trad op met het Royal Philharmonic Orchestra, Philadelphia Orchestra en het Montréal Symphony Orchestra.

Gaf concerten in Cadogan Hall, Leipzig Gewandhaus, Festspiele Mecklenburg-Vorpommern en Beijing NCPA.

In oktober 2017 vindt de 11de editie van het Internationaal Franz Liszt Pianoconcours plaats, een van de bekendste en meest prestigieuze muziekconcoursen ter wereld. Direct na de finale beginnen de drie prijswinnaars aan de internationale tournee die hen naar concertzalen over de hele wereld voert. De jonge talenten brengen een virtuoos programma met de mooiste pianomuziek van Franz Liszt en laten zien wat zij in huis hebben.

Website: www.liszt.nl