Scapino Ballet Rotterdam

19:15 uur | inleiding gratis, wel reserveren

19:45 uur | dansvoorafje

Highlight

Scala is het vervolg op de theaterhit Pearl waarmee Scapino in 2012 en 2014 meer dan 50.000 bezoekers trok. Topdans, schitterende kostuums en virtuoze muziek zijn opnieuw de hoofdingrediënten van het barokspektakel.

In Scala komen de pracht en praal, de decadentie en de sensualiteit van de barok opnieuw tot leven op live muziek. uitgevoerd door Combattimento. Choreograaf Ed Wubbe creëert een fictieve hofhouding die elkaar letterlijk dicht op de huid zit.  Scala begint waar Pearl eindigde, als de spanning toeneemt en de etiquette begint af te brokkelen. Intrige, spanning en gekte stuwen de  dramatiek naar hoog niveau. Samen met de tien musici van Combattimento, uitgebreid met twee operazangers, ensceneert Wubbe een theatrale en operateske voorstelling met veelal onbekende werken uit de schatkamer van de barokmuziek

Achter alle uiterlijke schoonheid doemt een duistere wereld vol intriges en verval op. De tien musici van Combattimento, aangevuld met twee operazangers, laten de dansers schitteren op muziek van onder anderen Vivaldi en Händel. Levendig, boeiend en operatesk!

Scala is theatrale dans op hoog niveau en het spannende vervolg op de baroksensatie Pearl, waarmee de Scapinodansers vele harten wisten te veroveren. Scapino heeft patent op avontuurlijke dansvoorstellingen zoals Pearl, Pablo en TING! en trekt daarmee volle zalen. Met Scala, op live uitgevoerde, virtuoze barokmuziek, creëert choreograaf Ed Wubbe een dansdrama in de extravagante sfeer van de barok. Scala gaat over romantiek, pracht en praal, verleiding en decadentie en roept beelden op van films als Dangerous Liaisons. Achter alle uiterlijke schoonheid doemt een duistere wereld op met intriges en verval. De tien musici van Combattimento, aangevuld met twee operazangers, laten de dansers schitteren op aria’s en vioolconcerten van o.a. Vivaldi en Händel. Samen met de imposante kostuums krijgt Scala een operateske enscenering waarin alles draait om menselijk drama.

De Volkskrant: ★★★★“Deze theatrale choreografie toont de achterkant van de barok in vijftig tinten zwart, met een moderne twist.”

€Pearl was prachtig. Dans op topniveau. Met live barokmuziek, in schitterende kostuums.” – Volkskrant “Alleen al de opening is adembenemend als de dansers het publiek betoveren met hun prachtige kostuums.” - Noordhollands Dagblad "De scherpe aanzetten en alerte accenten van de Combattimento musici blazen adem door Vivaldi's vioolconcerten en lijken alle rokken op te tillen." - Volkskrant “Eigenlijk zijn er in deze recensie maar twee woorden over ‘Pearl’ echt belangrijk: ga kijken!” - Theaterjournaal “Indrukwekkend hoe choreograaf Ed Wubbe met zijn gezelschap een non-stop voorstelling op barokmuziek levendig en boeiend weet te houden.” - Danspubliek

Dansvoorafje door Dance Explosion

Extravagant en operatesk dansdrama met live uitgevoerde virtuoze muziek!

Website: www.scapinoballet.nl

Interview choreograaf Ed Wubbe
‘Bij Scapino viel alles op zijn plek’