Opera

Madame Butterfly

AEGON zaal

19:15 uur | inleiding gratis, wel reserveren

Het kostte de Italiaanse componist Giacomo Puccini bloed, zweet en tranen. Maar uiteindelijk werd zijn opera ‘Madame Butterfly’ een wereldwijde sensatie. Hij voorzag het verhaal over de onvoorwaardelijke liefde van de Japanse geisha Cio-Cio-San (Butterfly) voor de Amerikaanse marineofficier Pinkerton van zeer krachtige muziek. De Staatsopera van Tatarstan raakt met een groot orkest, een koor en internationale topsolisten de gevoelige snaar.

Zelfs Puccini had weleens een mindere dag. In 1904 voltooide hij, na kassuccessen als ‘La Bohème’ en ‘Tosca’, zijn vijfde opera. Maar anders dan verwacht werd de eerste uitvoering een flop. Puccini moest terug naar de schrijftafel, schuurde en schaafde nog twee jaar aan zijn compositie en presenteerde vervolgens een wereldhit van jewelste: ‘Madama Butterfly’.
Puccini voorzag het ontroerende verhaal over de onvoorwaardelijke liefde van de Japanse geisha Cio-Cio-San (Butterfly) voor de Amerikaanse marineofficier Pinkerton van ongelooflijk krachtige muziek. Niet voor niets is dit nog steeds een van de meest geliefde opera’s ter wereld. Ook met de uitvoerders zit het helemaal goed: de Staatsopera van Tatarstan komt al ruim twintig jaar naar Nederland met kwalitatief hoogstaande producties. Met groot orkest, koor en internationale topsolisten hebben zij de harten van vele Nederlandse operaliefhebbers veroverd. Eigenlijk is het alleen nog maar de vraag of u na het dramatische einde met droge ogen de zaal zal verlaten. Italiaans gezongen, Nederlandse boventiteling.

Muziek: Giacomo Puccini | libretto: Luigi Illicia en Giuseppe Giacosa, naar ‘Madame Butterfly’ van David Belasco | muzikale leiding Mika Eikenholz | m.m.v. orkest

Boek ook het operadiner!

Website: www.operaklassiekers.nl

Deze voorstelling is onderdeel van de serie Opera