Theater Rotterdam: Wunderbaum

Daar gaan we weer (White Male Privilege)

dinsdag

12 juni   2018

woensdag

13 juni   2018

donderdag

14 juni   2018

vrijdag

15 juni   2018

Nog niet bekend

Een locatievoorstelling over de bevoorrechte positie van witte mensen ten opzichte van alle andere mensen op de wereld en het gebrek aan benul daarvan bij diezelfde witte mensen.

In 'Daar gaan we weer' reageren drie hoogopgeleide, witte West-Europeanen van bijna veertig op een opgehouden spiegel waarin ze een onfris verleden en een complex heden gereflecteerd zien. Een spiegel waar ze steeds moeilijker naast kunnen kijken. Vanuit hun moderne kantoor proberen drie collega’s hun rol in het racisme-debat te definiëren. Gaandeweg zakken ze steeds verder weg in een moreel moeras, waarbij vermoeidheid en overgevoeligheid nooit veraf zijn.

Wunderbaum leden Wine Dierickx, Matijs Jansen, Maartje Remmers en vormgever Maarten van Otterdijk maken deze voorstelling in samenwerking met Annelies Verbeke, die de tekst schrijft.

De voorstelling speelt in een kantoorpand. Word later bekend gemaakt.