Under de Toer presenteert: Marijke Muoi | try-out

woensdag

24 januari   2018

  19:30 uur
donderdag

25 januari   2018

  19:30 uur
vrijdag

26 januari   2018

  19:30 uur
zaterdag

27 januari   2018

  19:30 uur

Uitverkocht
Grote Kerk

Prijs € 18,50

De toeschouwer kan niet afzijdig blijven en wordt meegenomen in een verwarrende strijd: krijgen we vrijheid, gelijkheid en broederschap voor iedereen of niet?

Marijke Muoi is een voorstelling met twee gezichten, een voorstelling van revolutie en verzoening.

Bij de Grote Kerk verzamelen zich 200 man publiek. Ze gaan door de 11 ingangen van de kerk naar binnen. Wat treffen ze aan, wie treffen ze aan? Met Joke Tjalsma.

Leeuwarden, augustus 1795
Radicale revolutionairen stormen de Grote Kerk binnen, slaan alles kort en klein, halen waardevolle metalen uit de graven en schoppen de botten van de Nassaus in het rond. Met de schedel van Maria Louise van Hessen-Kassel, de moeder van stadhouder Willem IV wordt zelfs gevoetbald. Oranjeklanten, revolutionairen, avonturiers, wetenschappers, idealisten, burgers en buitenlui verzamelen zich voor de Grote Kerk. Democratie is wat we willen. Nu!!

Leeuwarden, januari 2018
De wereld schudt politiek en sociaal op zijn grondvesten. De populisten in Amerika, Frankrijk, Engeland en Nederland roepen op tot strijd, tot verdrijving van de politieke en maatschappelijke elite. Waar moet het heen: meer democratie of juist minder?
Bij de Grote Kerk van Leeuwarden verzamelt zich 200 man publiek. Ze gaan door de 11 ingangen van de kerk naar binnen. Wat treffen ze aan, wie treffen ze aan, kan op deze rokende en geurende puinhopen iets nieuws gebouwd worden?

Marijke Muoi is overrompelend ervaringstheater.
Theater over onze tijd waarin de toeschouwer niet afzijdig kan blijven. Je wordt meegenomen in een verwarrende strijd; krijgen we vrijheid, gelijkheid, en broederschap voor iedereen of niet?... Marijke Muoi is een voorstelling met twee gezichten, een voorstelling van revolutie en verzoening. Maria Louise, de populaire Oranje Regentes die in de Leeuwarder volksmond Marijke Muoi (tante Marijke) heette, kijkt vanuit haar hemel toe. Haar roep om een staatsvorm te kiezen waarin ruimte is voor empathie met de ander, klinkt steeds luider.
Een creatief team met videokunstenaar Arjan Klerx, geluidskunstenaar Bo Bruijs en
theatervormgeefster Mirjam Grote Gansey, transformeren de Grote Kerk en je zintuigen in een intense ervaring. De regie is in handen van Sjoeke-Marije Wallendal, de teksten zijn van Bouke Oldenhof, Joke Tjalsma speelt Marijke Muoi.


Wo 24, do 25, vr 26, en za 27 januari 19:30 u try-out
Zo 28 januari 14:00 & 20:30 u première [uitverkocht]
Do 1 februari t/m za 17 maart (iedere do, vr en za 19:00 & 21:00 u) kaarten

Een theaterbelevenis over een waargebeurde revolutie

Website: http://www.marijkemuoi.frl/