Leeuwarden Fryslân 2018: Strangers on Stage

Internationaal theaterprogramma in Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa 2018

Veelkleuriger dan Strangers on Stage zal het in 2018 niet worden. In Stadsschouwburg De Harmonie wordt het hele jaar absoluut toptheater uit alle hoeken van de wereld gebracht. De voorstellingen zijn scherp en confronterend, betoverend en inspirerend, groots, bombastisch, klein en intiem. Strangers on Stage is een samenwerking tussen Stadsschouwburg De Harmonie, Leeuwarden-Fryslân 2018 en het Nederlands Theater Festival.

Het mag duidelijk zijn dat De Harmonie trots is op de speciale 2018 programmering. Niet voor niets staat Strangers on Stage voor internationale kwaliteit voor jong en oud, voor Friezen, Nederlanders en Europeanen. Dit is Culturele Hoofdstad op zijn best. Dit is Destination Harmonie.

Alle Strangers on Stage voorstellingen

De Eurocommissaris

Is een verenigd Europa haalbaar als alle lidstaten vooral hun eigen nationale belangen nastreven? Die vraag stelde Joan Nederlof zich in 2015 in 'De Eurocommissaris'. Enkele jaren later is er veel veranderd. Tijd dus voor een nieuwe versie van deze solovoorstelling over de fictieve eurocommissaris Charlotte Hajenius. 

Klik hier voor kaarten en meer informatie

Manual Cinema

Manual Cinema combineert schaduwpoppenspel, cinematografische technieken en innovatieve geluiden om een verhaal te vertellen. Manual Cinema brengt nu het verhaal van Ada, die sinds ze haar tweelingzus Ava verloor, een teruggetrokken leven leidt. Wat moet ze zonder haar zus beginnen? Een reizend carnaval en een uitje naar een spiegeldoolhof doen Ada verzeilen in een reis die haar voert langs de drempels van leven en dood.

Klik hier voor kaarten en meer informatie

Helden met Humor

LeeuwarderJan Jaap van der Wal is de gastheer op het eerste European Stand Up Comedy Festival, georganiseerd door De Harmonie i.s.m. de Kleine Komedie in Amsterdam. Comedians uit alle windstreken geven act de présence in een programma rond de universele taal: humor. Met een exclusieve late night editie tijdens de langste nacht.

Klik hier voor kaarten en meer informatie

Slava's Snowshow

Wie glunderend Stadsschouwburg De Harmonie wil verlaten in september neemt zijn hele familie mee naar de wereldvermaarde Slava’s Snowshow dat eindelijk terug naar Nederland wordt gehaald. Ook wie niet van clowns houdt wordt volledig ingepakt door deze clownerie van uitzonderlijk niveau, ingebed in een onvergetelijk sneeuwspektakel. De voorstelling komt op speelse wijze letterlijk de zaal in en aan het eind wordt iedereen meegezogen in een magische sneeuwstorm.

Klik hier voor kaarten en meer informatie