0 sterren

• zondag 12 apr 2015 om 15:00

Nederlands Dans Theater 2
Symphysis

Dit programma bevat wereldpremières van twee jonge gastchoreografen uit Oost-Europa. Verder: de Zweed Alexander Ekman laat 17 dansers hun bewegingen synchroon uitvoeren op loopbanden, om te eindigen in een draaikolk van slapstick. Zijn landgenoot Johan Inger brengt 4 meisjes en 5 jongens tot grote hoogte op songs van Van Morrison.

Het woordenboek omschrijft symphysis als samengroeiing van beenderen. In dit rijke NDT-programma vormen verschillende danstalen één geheel. Om te beginnen zijn er wereldpremières van Edward Clug en Jiři Pokorný, twee jonge gastchoreografen uit Oost-Europa. De Zweed Alexander Ekman laat in ‘Left Right Left Right’ zeventien dansers alles synchroon uitvoeren op loopbanden, om te eindigen in een draaikolk van slapstick. In ‘I New Then’ brengt zijn landgenoot Johan Inger vier meisjes en vijf jongens tot grote hoogte op songs van Van Morrison. Hier geen unisono groep, maar ontluikende individuen die hun eigenzinnigheid afzetten tegen het clubgevoel.

Verschillende danstalen, één geheel

• Alexander Ekman is een multitalent: hij is ook verantwoordelijk voor de muziek, de kostuums, het decor en de filmbeelden in ‘Left Right Left Right’
  • Inleiding om 14:00 uur

Er zijn nog geen reacties.

Reactie plaatsen

Beoordeling

April 2015

Genres

Mijn Theater

Winkelmandje

U heeft geen voorstellingen in uw winkelmandje.

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.