Geweest

• Geweest
    Vr 25 mrt 2016 ⋅ 16:30

Cultuur Café

Iedere laatste vrijdag van oktober t/m maart kunt u luisteren naar interviews met schrijvers of theatermakers die in de actualiteit staan. Een mooie manier om het weekend in te luiden.

Vrijdagmiddag 25 maart is schrijfster Margaretha van Andel te gast bij Cultuur Café in De Harmonie. Sander Boonstra gaat met haar in gesprek over het schrijfproces, het schrijverschap en over debuteren op latere leeftijd. En natuurlijk komt haar onlangs verschenen Young Adult boek ‘In Transit’aan de orde.

Margaretha van Andel (Gorinchem, 1959) schrijft kinder- en jeugdboeken. In 2010 werd haar eerste jeugdroman uitgegeven door Van Holkema en Warendorf. Daarna volgden er een aantal uitgaven voor jongere kinderen bij uitgeverij Kluitman, waaronder het vorig jaar verschenen boek ‘De bende van Adlan’ dat in samenwerking met Oxfam Novib tot stand kwam. In 2014 werd haar eerste Young Adult roman ‘Ik’ gepubliceerd door Lemniscaat. ‘In Transit’ is haar tweede boek voor deze doelgroep en verscheen eveneens bij deze uitgeverij. Het verhaal speelt zich af in de toekomst en beschrijft een wereld waarin de mens zichzelf herschept maar daarmee zijn menselijkheid op het spel zet.

Over ‘In Transit’
Het is het jaar 2275. Rhyn B-71 en Levya C-35 hebben hun studies afgerond en staan voor de volgende fase in hun levensplan: het Bezinningsjaar. Hoewel ze worden geacht serieus na te denken over de toekomst beschouwen ze deze periode, net zoals de meeste jongeren, als een vakantie. Ze besluiten een illegale uitstap te maken naar het reservaat van de raadselachtige grauwers, een sterk op mensen lijkende apensoort. Deze tocht heeft ingrijpende gevolgen, zowel voor de beide jongens als voor de grauwer die hun pad kruist. Een grauwer die veel meer op hen lijkt dan hen lief is en die zelfs een naam heeft.
Aag.

Duo “Dell’Arte” verzorgt deze middag de muzikale omlijsting. Het duo is opgericht in 2015. Dennitsa Dobreva en Jooske van Andel hebben elkaar ontmoet tijdens een auditie in Assen, vanaf dat moment zijn ze erg actief in heel Nederland. Duo Dell’Arte staat bekend om hun unieke keuze voor repertoire en om hun professionele instelling. Ze hebben o.a. op uitnodiging een interview en een speciaal online concert gegeven bij Radio Haren FM. Duo Dell’Arte is de komende maanden ook weer actief in het land: deelname aan het Prinses Christina Concours en een aantal verschillende concerten in Noord Nederland.

Iedere laatste vrijdag van oktober t/m maart (behalve december) kunt u luisteren naar interviews met schrijvers of theatermakers die in de actualiteit staan. Een mooie manier om het weekend in te luiden.
Cultuur Café is een initiatief van De Harmonie en De Culturele Onderneming en wordt mede mogelijk gemaakt door Van der Velde Boeken.

Inloop vanaf 16.00 uur / Accent foyer / prijs € 7,50 (incl. drankje)

Maart 2016

Genres

Winkelmandje

U heeft geen voorstellingen in uw winkelmandje.

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.