Geweest

Vr 3 mrt 2017 ⋅ 20:30

The Soul of Spanish Harlem
Van Merwijk’s Music Machine

Weinig plekken ter wereld zijn muzikaal gezien zo zinderend en vruchtbaar als de wijk Spanish Harlem in New York. Aan de muziekinvloeden van migrantengemeenschappen danken we een weergaloze mix van kolkende salsa, latin jazz, mambo en boogaloo.

‘The Soul of Spanish Harlem’ is een spetterend theaterconcert van Lucas van Merwijk en zijn swingende band. Stralend middelpunt zijn de zangeressen Lilian Vieira, Shirma Rouse en Gianna Tam.

Weinig plekken zijn muzikaal gezien zo zinderend en vruchtbaar als de New Yorkse wijk Spanish Harlem. De muziek van Puerto Ricanen en andere migrantengemeenschappen – met grote namen als Tito Puente en Celia Cruz – heeft een weergaloze mix van kokende salsa, latinjazz, mambo en boogaloo voortgebracht. El Barrio, zoals de achterstandswijk door zijn inwoners wordt genoemd, was ook het decor voor de musical ‘West Side Story’ en de plek die Carlos Santana’s wereldhit ‘Oye Como Va’ voortbracht.

‘The Soul of Spanish Harlem’ wordt een spetterend theaterconcert van Lucas van Merwijk en zijn swingende band, met de zangeressen Lilian Vieira, Shirma Rouse en Gianna Tam als stralend middelpunt.

• Prijs is inclusief pauzedrankje en garderobe
  • Na afloop is er een afterparty met DJ in de foyer

zang: Shirma Rouse, Gianna Tam en Lilian Vieira | drums en muzikale leiding: Lucas van Merwijk | bas: Samuel Ruiz Aleman | piano: Abel Marcel | percussie: Juan Viloria | trompet: Oscar Cordero | trombone: Ilja Reijngoud | regie: Titus Tiel Groenestege

Maart 2017

Genres

Winkelmandje

U heeft geen voorstellingen in uw winkelmandje.

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.