• Speeltijd

Accent zaal

Estrella Acosta Group
Hothouse Redbad Jazz

‘Mujeres de Luna’ noemt zangeres Estrella Acosta haar favoriete vrouwelijke Cubaanse songwriters van de laatste honderd jaar: maanvrouwen. Uit alle prachtige stukken die zij hebben gecomponeerd, koos Acosta de in haar ogen leukste en origineelste songs. Ze brengt deze met muzikale hulp van ijzersterke muzikanten in fantasierijke arrangementen.

Prachtige, informatieve beelden begeleiden dit bijzondere concert. Een spannend muzikaal live-avontuur!

‘Mujeres de Luna – Women in Cuban Music’

‘Mujeres De Luna’, maanvrouwen, noemt zangeres Estrella Acosta haar favoriete Cubaanse songwriters van de laatste 100 jaar. Dat Cuba muzikaal veel moois te brengen heeft is bekend. Estrella ging op zoek naar wat er de laatste eeuw in haar geboorteland door vrouwen werd gecomponeerd en koos daar de leukste en origineelste stukken uit. Die presenteert ze nu in een nieuwe instrumentatie die alles met vandaag te maken heeft, met ijzersterke solisten en in fantasierijke arrangementen van Hilario Durán, Michael Simon en Marc Bischoff. Estrella en haar Latin jazzgroep, versterkt door het Pavadita Strijkkwartet, leggen links naar alles wat er vóór, na en naast Buena Vista in Cuba te horen is en was.

Het concert wordt begeleid door beelden die laten zien waar de muziek uit voortkomt en hoe de componistes, vaak tegen de stroom in, een eigen stijl en carrière ontwikkelden. Een spannend muzikaal live avontuur!

Marc Bischoff (piano), Efraïm Trujillo (sax/fluit), Samuel Ruiz (bas), Enrique Firpi (drums)
Estrella Acosta (zang); Pavadita Strijkkwartet: Claudia Valenzuela, Sophie de Rijk (viool), Maria Sofia Espiga (altviool), Eva van de Poll (cello)

Genres

Winkelmandje

U heeft geen voorstellingen in uw winkelmandje.

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.