0 sterren

• zaterdag 8 feb 2014 om 20:15

Nederlands Dans Theater 1
León & Lightfoot, Goecke & Kylian

Als een clubsandwich. Zo verleidelijk en meerlagig is dit drieluik van Nederlands Dans Theater 1. Er zijn wereldpremières van dansvernieuwer Marco Goecke en van de huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot. Verse werken die de reprise omlijsten van ‘Hearts Labyrinth’, een onstuimige stuk van Jiří Kylián uit 1984.

Als een clubsandwich. Zo verleidelijk en meerlagig is het nieuwe drieluik van Nederlands Dans Theater 1. Er zijn twee verse wereldpremières van Marco Goecke en de huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot. Bovendien schotelt laatstgenoemde de reprise voor van Jiˇrí Kyliáns ‘Hearts Labyrinth’. Dat symbolische en emotionele werk werd eerder in 1998 opgevoerd. “De balletten van Jiˇrí Kylián zijn altijd gepassioneerd en onstuimig”, jubelde The New York Times indertijd. De Duitse dansmaker Marco Goecke wordt wel ‘de meest originele choreograaf van de 21ste eeuw’ en ‘één van de grootste dansvernieuwers van dit moment’ genoemd. “Je blijft kijken, geïntrigeerd door zijn eigenzinnige en destructieve beeldentaal,” schreef De Telegraaf over zijn balletten vol suggestie, magie en absurdisme.

Nieuwe drieluik met een reprise en twee wereldpremières

• “Looking back on the past but not staring at it.” Zo omschrijft artistiek directeur Paul Lightfoot dit programma
  • Inleiding om 19.15 uur

“Stop-Motion is een erg mooie aanwinst (…) Ouderwets door de lange jurken maar indrukwekkend door de bevlogen uitvoering was Heart’s Labyrinth” de Volkskrant****

“Prachtige plaatjes van stuivende dans (…) dans als visueel gedicht waarin de vormgeving en muziek de jambe bepaalt en de dansers metaforen en emoties tot leven wekken” Trouw****

“Marco Goecke is in zijn element bij zijn nieuwe groep van uitstekende dansers. Ze hebben Goeckes nerveus fladderende danstaal goed in het lijf zitten.” Trouw

Er zijn nog geen reacties.

Reactie plaatsen

Beoordeling

Februari 2014

Genres

Mijn Theater

Winkelmandje

U heeft geen voorstellingen in uw winkelmandje.

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.