• Speeltijd

Rabobank zaal

Jakop Ahlbom
Innenschau

Wat hebben een verpleegkundige, een stalker en een ontslagen bankmedewerker met elkaar te maken?
De gitzwarte wereld van achtervolgingsfantasieën, raadselachtige taferelen en kafkaëske situaties van deze surrealistische thriller grijpt ieder bij de strot. Als een akelige koortsdroom.

Zeven jaar na de eerste succesvolle tournee komt Jakop Ahlbom met een remake. Nog steeds zonder tekst en met nieuwe, live uitgevoerde nummers van Alamo Race Track.

In de surrealistische thriller ‘Innenschau’ raken de levens van een verpleegkundige, een stalker en een ontslagen bankmedewerker onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als kijker word je meegezogen in hun gitzwarte wereld van achtervolgingsfantasieën, raadselachtige taferelen en Kafkaëske situaties. Zeven jaar na de eerste succesvolle tournee komt Jakop Ahlbom met een remake. Zonder tekst en met nieuwe nummers van Alamo Race Track – live op het podium – toont Ahlbom dat hij op een humoristische manier pijnlijke situaties weet te verbeelden, zonder de kracht van het drama te verliezen. De muziek leidt je door een koortsachtige droomwereld, waarin Ahlbom ons met een mix van dans, theater, illusionisme en special effects op grimmige wijze een kijkje in ons onderbewustzijn geeft. “De achteloosheid waarmee het absurde als normaal wordt gepresenteerd en geaccepteerd, is fantastisch, evenals sommige transformaties.” (de Volkskrant in 2010)

de Volkskrant in 2010: “De achteloosheid waarmee het absurde als normaal wordt gepresenteerd en geaccepteerd, is fantastisch, evenals sommige transformaties.”

De Telegraaf in 2010: “‘Innenschau’ grijpt je bij de strot. De theatermaker trekt je mee in een gitzwarte wereld. Alsof je in een akelige koortsdroom terecht bent gekomen waar je je niet meer uit los weet te maken. (…) Het laat je in ieder geval zeker niet onaangeroerd en daarmee bewijst Ahlbom opnieuw dat hij theater maakt dat absoluut uniek is in zijn soort.”

• prijs is inclusief garderobe en pauzedrankje

regie: Jakop Ahlbom
spel: Reinier Schimmel, Silke Hundertmark, Gwen Langenberg, Luc van Esch, Minka Parkkinen, Yannick Greweldinger, Judith Hazeleger e.a.
muziek: Alamo Race Track

Maart 2018

Genres

Winkelmandje

U heeft geen voorstellingen in uw winkelmandje.

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.