0 sterren

Wo 16 apr 2014 ⋅ 20:15

Nederlands Dans Theater 2
Programma B: León, Lightfoot & Inger

NDT 2 presenteert een wereldpremière van de Zweedse choreograaf Johan Inger. Zijn stijl varieert van aards tot komisch en theatraal. Ook: ‘Postscript’ van Sol León en Paul Lightfoot, opgebouwd uit een pas-de-trois en twee duetten vol innovatief partnerwerk. De muziek voor viool en piano van Philip Glass wordt live uitgevoerd.

Groot, groter, grootst. Is dat in de 21ste eeuw nog altijd een ijzeren wet? Of roest die logica? Het laatste, vinden ze bij NDT. Zij kiezen voor de omkering: grote namen op het kleine podium. NDT vroeg de toonaangevende choreografen Sol León & Paul Lightfoot en Johan Inger om dansstukken voor intieme[re] ruimten te ontwikkelen. Dat verplichtte dit drietal om minimaler en anders te werken. In een intieme ruimte verschuift de focus immers automatisch naar de pure essentie van de choreografie. Dat leverde het innemende ‘Postscript’ en ‘New Then’ [wereldpremière] op.

Artistiek leider Paul Lightfoot van het NDT: “Zulke experimenten zijn nodig, want wie geen risico’s durft te nemen, kan niet groeien.” Groeien van groot naar klein. Mooi toch?

Grote choreografen op het kleine podium

• De Volkskrant over ‘Postscript’: “Fantastisch beeldend partnerwerk, muzikaal, haarscherp en bijna acrobatisch.”
  • Inleiding om 19.15 uur

REACTIES

Er zijn nog geen reacties.

REACTIE PLAATSEN

Beoordeling

April 2014

Genres

Winkelmandje

U heeft geen voorstellingen in uw winkelmandje.

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.